خط مونتاژ

خط مونتاژ

خط مونتاژ

اگرچه نمونه های اولیه خط مونتاژ به دوران باستان برمی گردد، اما این روش صنعتی در قرن نوزدهم بیشتر به چشم می خورد. در این زمان چرخ دستی ها را با زنجیر به هم متصل می کردند و از نیرو برای انتقال لاشه ها با سرعت ثابت استفاده می کردند. کارگران حرکت غیرضروری را به حداقل رسانده و بهره وری را به طرز چشمگیری افزایش می دادند.

خط مونتاژ

شرکت آریا صنعت مهد سپاهان که سازنده سیکلون صنعتی و هاپر صنعتی است، شما را به چگونگی کارکرد خط مونتاژ آشنا می کند.

خط مونتاژ چگونه کار می کند ؟

تولید خط مونتاژ (یا خط تولید) فرآیندی تولیدی است که در تولید صنعتی کالاهای عمده کاربرد دارد. خطوط مونتاژ معمولاً در سیستم تولید انبوه استفاده می شود. یک خط مونتاژ معمولاً از تعدادی ایستگاه کاری تشکیل شده است که در یک ترتیب مرتب شده و توسط یک نوار نقاله به یکدیگر متصل شده اند. ایستگاه های کاری می توانند به صورت خودکار یا نیمه خودکار باشند.

تولید سری

تولید یک محصول به فرایندهای کاری پی در پی تقسیم می شود، که به نوبه خود می تواند به مراحل کار جداگانه تقسیم شود. یکی از مشهورترین نمونه تولید خطوط مونتاژ، خطوط مونتاژ در صنعت خودرو است که به چرخه های مونتاژ تقسیم می شود. در تولید خط مونتاژ، زمان چرخه برای اتصالات باید رعایت شود.

بهینه سازی خط مونتاژ

مراحل کار و ایستگاه های کاری فردی باید به گونه ای تعریف شوند که اجرای آنها دقیقاً به یک دوره زمانی مشخص یعنی زمان چرخه نیاز داشته باشد. با تعیین یک فرآیند تولید ثابت، می توان مشکلات زمان بندی و برنامه ریزی ظرفیت را به طور کارآمد حل کرد. ساختار محصول نباید در کوتاه مدت مورد تغییر قرار گیرد. برای این امر می توان هزینه های متغییر (هزینه های پایین ذخیره سازی و حمل و نقل، تولید و دستمزد، ضایعات اندک) را نسبتاً کم نگه داشت. برای مثال از تولید تسمه نقاله در تولید خودرو، صنعت نشر و چاپ و صنایع غذایی استفاده کرد.

اصول طراحی خط مونتاژ با استفاده از شش سیگما و شبیه سازی

بسیاری از متغیرها و محدودیت ها باید هنگام طراحی تاسیسات تولیدی مانند خط مونتاژ، که اغلب به شیوه های معمول و تجربه مهندسان ساخت بستگی دارد، در نظر گرفته شوند. شش سیگما مزایای خود را به ویژه در بهبود فرآیند و توسعه محصول نشان می دهد. ایده استفاده از مدل های شبیه سازی، برای آزمایش پارامترهایی است که برای بهره وری خطوط حیاتی هستند. حساسیت این پارامترها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج حاصل از آزمایشات در مجموعه ای از اصول طراحی قرار گرفت که می تواند به عنوان بخشی از فرایند طراحی تاسیسات مورد استفاده قرار گیرد. معرفی محصول جدید به طور معمول شامل طراحی امکانات جدید تولیدی مانند ماشینکاری و مونتاژ است. زمان ورود خطوط به بازار، نه تنها تحت تأثیر سرعت توسعه محصول بلکه از سرعت طراحی امکانات تولید نیز تأثیر می پذیرد. در مورد خط مونتاژ، به دلیل پیچیدگی، ماهیت تصادفی و اتصال به یکدیگر ماشین آلات و سایر اجزای موجود در سیستم های تولیدی، پیش بینی عملکرد احتمالی سیستم های بدون ابزارهایی مانند شبیه سازی مبتنی بر رایانه دشوار است. هنگامی که یک خط جدید ساخته می شود، ابتدا طرح توسط تولید کننده ترسیم می شود. از شش روش سیگما به طور گسترده در بهبود فرآیند و طراحی محصول استفاده می شود. طراحی برای شش سیگما در وهله اول هدف آن جلوگیری از بروز مشکلات ناشی از ضعف طراحی است. در این حالت، DFSS با تحمیل یک فرآیند طراحی قوی، به طور فعالانه نقایص را کاهش می دهد. DFSS به عنوان یک روش برای طراحی خطوط مونتاژ موتورهای اتومبیل استفاده می شود. با درک بهتر پارامترهای حیاتی خط، می توان به یک فرآیند طراحی قوی و کارآمد دست یافت.

مزایای خط مونتاژ

1-محصولات نیمه تمام به حداقل ممکن کاهش می یابد، بنابراین از ذخیره سازی متوسط تا حد زیادی جلوگیری می شود

2-مزایای هزینه از طریق تقسیم کار و تخصص

3-زمان تولیدی کم، باعث کاهش زمان تولید کل می شود

معایب خط مونتاژ

1-شدت سیستم بالا

2-انعطاف پذیری کم با نوسانات

3-غالباً فضای مانور کمی برای کارگران وجود دارد

4-حساسیت بالا به خرابی کل تولید در صورت خرابی ماشین یا کار

5-کمبود فرصت های ارتباطی، مشکلات اجتماعی را برای کارگران ایجاد می کند

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.